
În zona de competenţă a ISU Dunărea Brăila, pe parcursul anului 2024, Formaţiunea de Protecţie Civilă a intervenit la 21 de asanări a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată în localităţile Brăila, Chiscani, Măxineni, Latinu, Corbu Vechi, Movila Miresii, Baldovinești, Gropeni, Șuțești, Viziru, Muchea, Zăvoaia, Lacu Sărat şi Cazasu, respectiv la 3 misiuni de cercetare, detecție și identificare a unor substanțe chimice toxice industriale, precum și monitorizarea unor zone posibil contaminate CBRN.
Conform informațiilor furnizate de inspectorul șef al ISU Brăila, col. Cristian Ion, echipa pirotehnică a inspectoratului a fost solicitată să intervină pentru operațiuni specifice în identificarea unui pistol cal. 36 mm. și a unei grenade artizanale cu corp și focos din plastic, încărcată cu bile de plumb, fără încărcătură explozivă. Elementele au fost ridicate de către Serviciul Arme și Muniții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru ridicarea și depozitarea în vederea distrugerii a următoarelor elemente de muniţie: 13 proiectile explozive de diferite calibre, 17 bombe de aruncător cal. 60 mm., o bombă de artilerie cal. 82 mm, 15 focoase pentru bombă aruncător, și 19 cartușe de infanterie cal. 7,92 mm.
În această perioadă, au fost distruse 17 elemente de muniţie în Poligonul de specialitate.
Echipa de scafandri a acționat în anul 2024 la trei evenimente publice – Bobotează și Ziua Marinei, degajarea unui autoturism din fluviul Dunărea, misiuni de căutare-salvare și degajarea unor persoane înecate pe raza localităților Țepeș Vodă, Măxineni, Bărăganu, Tichilești (3 misiuni), Tudor Vladimirescu, Mărașu, Dudești, o misiune în cooperare cu Poliția de Frontieră și Poliția Transporturi pentru salvarea a două persoane din fluviul Dunărea pe raza localității Gropeni, și șase misiuni de căutare-salvare a unor persoane posibil înecate în sprijin pe raza de competență a județelor Galați și Tulcea.