
În ultimele 48 de ore, principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, precum și creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au acționat în ultimele 48 de ore la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând un număr de 36 de acțiuni punctuale și intervenind la 76 de evenimente, dintre care 64 au fost semnalate de cetățeni prin 112.
Au fost constatate 212 fapte care au afectat ordinea și liniștea publică, iar intervențiile au fost imediate și ferme, pentru a asigura liniștea cetățenilor. Ca urmare, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 73.000 de lei.
În ceea ce privește siguranța rutieră, 10 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din circulație autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, șase certificate de înmatriculare au fost suspendate până la remedierea problemelor identificate.
Sâmbătă, 8 februarie, între orele 09:00-12:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila, sprijiniți de jandarmi și poliția locală, au desfășurat acțiuni integrate în zona piețelor din municipiul Brăila și în centre comerciale, cu scopul prevenirii faptelor antisociale, infracțiunilor stradale, identificării infracțiunilor legate de pescuit și acvacultură, precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.
În cadrul acestor acțiuni, au fost legitimate 33 de persoane, controlate 20 de vehicule, iar unitățile de alimentație publică de tip cafenea-bar au fost verificate, în timp ce șoferii au fost testați cu aparatele de specialitate.
Pe 9 februarie, începând cu ora 17:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca Făurei și Însurăței, precum și ai Secției 1 și 2 Poliție Rurală Brăila, împreună cu jandarmii, au efectuat acțiuni punctuale pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea traficului și consumului de droguri, contrabandei cu tutun și migrației ilegale, având în vedere recenta aderare a României la spațiul Schengen.
Acțiunile desfășurate au avut, în principal, un caracter preventiv, având scopul de a preîntâmpina faptele antisociale și de a asigura protecția cetățenilor. În cadrul acestor activități, au fost legitimate peste 85 de persoane și au fost verificate peste 60 de vehicule.
De asemenea, o prioritate a fost prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională, în contextul încălcării noilor prevederi ale Legii 61/1991 referitoare la comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante, băuturilor alcoolice și/sau a produselor din tutun și a produselor conexe către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale.
Acțiunile vor continua și astăzi, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.