
1.000 de puieți din speciile nisetru și păstrugă au început călătoria pe Dunăre, parte a unei acțiuni de repopulare cu sturioni organizată de WWF România. La eveniment au participat echipe de comisari din cadrul Comisariatului General și al Comisariatului Județean Mehedinți ale Gărzii Naționale de Mediu, coordonate de domnul comisar general adjunct Marius Andrei Niță și domnul Cătălin Tutilescu, Comisar Șef al Comisariatului Județean Mehedinți.
Exemplarele eliberate, cu dimensiuni între 20-40 cm, provin de la ferme din Ungaria și Austria și au părinți originari din Dunăre. Puieții sunt dotați cu marcaje speciale pentru monitorizare, astfel încât să poată fi identificați la o recapturare viitoare, în scopul evaluării ratei de supraviețuire a sturionilor eliberați în sălbăticie.
Conform declarațiilor reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, acțiunea de repopulare a fost precedată de măsuri specifice menite să prevină și să combată faptele ilegale în domeniul piscicol, având în vedere că pescuitul ilegal rămâne cel mai mare dușman al sturionilor în România. Această realitate este susținută de statisticile Poliției Române, precum și de acțiunile GNM, în cadrul cărora zeci de exemplare de sturion au fost eliberate, după ce au fost capturate de plasele braconierilor.
Acțiunile de repopulare cu puiet contribuie la îmbunătățirea protecției și conservării sturionilor, specie emblematică a fluviului Dunărea, aflată pe cale de dispariție.